Let op! Geld lenen kost geld.
Leenvriend.nl

Persoonlijke Lening

Er zijn tegenwoordig vele soorten leningen maar vaak stammen al deze leningen af van de persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening wordt een bedrag geleend om een grote aankoop te doen zoals een auto of motor. Tijdens de gehele looptijd van de persoonlijke lening is er geen wijziging in de rente en blijft de rente op een van tevoren afgesproken hoogte. Zodoende komt u niet voor verassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent.


De voordelen

  • Geen tussentijdse wijziging in de rente
  • De looptijd is vooraf vastgelegd
  • U weet van tevoren waar u aan toe bent
Omdat de aankoop vaak een niet zo lange levensduur heeft wordt de looptijd van de persoonlijke lening dan ook van tevoren beperkt. Op deze manier is gewaarborgd dat u niet jarenlang betaald voor iets dat veel waarde heeft verloren. Bijvoorbeeld: een auto die meer dan 200.000 kilometer heeft gelopen gaat geen 20 jaar meer mee. In deze gevallen is lening met een beperkte looptijd meer verantwoord.
lening aanvragen

De persoonlijke lening is uiterst geschikt voor bijvoorbeeld de financiering van een auto, boot of motor.Lening aanvragen

Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat u altijd weet wat te wachten staat. Vooraf is er duidelijkheid wat de hoogte van de maandtermijnen zullen zijn over de hele periode zoals dit niet het geval is bij een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening kunnen de reeds afgeloste bedragen echter niet opnieuw worden opgenomen.


 

Verstandig lenen

Als u meer wilt weten over verstandig geld lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen’. In de folder staat veel informatie over geld lenen en hiernaast kan de folder u helpen om de juiste keuze te maken en tevens zijn er veel handige tips te lezen. U kunt met de Financiële Kennistest meten wat u al weet over lenen en er is ook te lezen waar u op moet letten als u een lening afsluit. Download het hier

Informatie over