Let op! Geld lenen kost geld.
Leenvriend.nl

Berekenen

Bij een lening gaat het er niet zozeer om hoeveel u kunt lenen maar hoeveel u kunt missen. Uw lening mag geen last worden die u het leven alleen maar moeilijk maakt. Lage rentes en lage tarieven moeten net zo gewoon zijn als betrouwbaarheid en zekerheid. Uw lening moet u plezier geven, want lenen is leuk, maar het moet wel leuk blijven.


Maximale lening

Het bedrag dat u maximaal kunt lenen is ook wel bekend als het Verantwoord Krediet Maximum. Dit bedrag is van heel wat factoren afhankelijk. Zo is het van belang of u alleenstaand bent, of dat u een partner heeft. Hiernaast is het van belang of u een huis huurt of dat u een eigen woning heeft. Uw maximale lening is gebaseerd op het bedrag dat u verantwoord aan kosten voor een lening zou kunnen besteden.


 
lening aanvragen

De opvoeding van uw pasgeboren dochter kost nu eenmaal veel geld maar u wilt graag dat ze niets tekort komt.Lening aanvragen

Maandlasten berekenen

U wilt graag een lening maar u weet niet hoeveel u dat maandelijks gaat kosten? Dan kunt u de maandlasten berekenen die behoren tot het leenbedrag die u in gedachten heeft. Als u nadenkt over een lening afsluiten is het belangrijk dat u weet hoeveel u maandelijks kwijt bent aan de aflossing en rente. Vul daarom uw gegevens in en het wordt meteen berekend.


Leningen oversluiten

U heeft al één of meerdere leningen? U kunt honderden euro's besparen door uw leningen over te sluiten. Kijk snel verder of het voordeliger kan. Bereken hier zelf hoe groot uw voordeel kan zijn.


Hoeveel kan ik missen

Wanneer u geld overhoudt aan het einde van de maand dan kunt u dit geld opzij leggen voor toekomstige uitgaven. Als u echter meteen over een aantrekkelijk bedrag wilt beschikken dan kunt u dit geld gebruiken om te lenen. Bereken hier hoeveel u kunt lenen voor een gewenst bedrag per maand.


 

Verstandig lenen

Als u meer wilt weten over verstandig geld lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen’. In de folder staat veel informatie over geld lenen en hiernaast kan de folder u helpen om de juiste keuze te maken en tevens zijn er veel handige tips te lezen. U kunt met de Financiële Kennistest meten wat u al weet over lenen en er is ook te lezen waar u op moet letten als u een lening afsluit. Download het hier

Informatie over