Let op! Geld lenen kost geld.
Leenvriend.nl

Aflossingsvrije Lening

De aflossingsvrije lening, ook wel bekend als een rentekrediet, is een financieringsvorm bestemd voor situaties waarin u plotseling voor een grote uitgave komt te staan. De lening heeft een aflossingsvrije periode waardoor het een aflossingsvrije lening wordt genoemd. In de aflossingsvrije periode bent u niet verplicht af te lossen en betaalt u alleen rente. Deze lening is uitermate geschikt voor iedereen die verwacht over enkele jaren meer bestedingsruimte te hebben. Een voordeel van de aflossingsvrije lening is dat de maandlasten in de aflossingsvrije periode zeer laag zijn doordat er geen aflossing wordt betaald maar alleen rente.


De voordelen

  • Geheel of gedeeltelijk boetevrij aflossen
  • U heeft zeer lage maandlasten
  • U betaalt alleen rente tijdens de aflossingsvrije periode
Over het geleende bedrag wordt rente in rekening gebracht en dit bent u verplicht maandelijks te betalen en na de aflossingsvrije periode komt hier ook een gedeelte aflossing bij. De hoogte van de rente ligt bij de aflossingsvrije lening niet van tevoren vast maar is afhankelijk van de economische ontwikkelingen. U kunt tijdens de aflossingsvrije periode geheel of gedeeltelijk boetevrij aflossen maar dit is niet verplicht.
lening aanvragen

De aflossingsvrije lening is zeer geschikt voor iedereen die verwacht over enkele jaren meer bestedingsruimte te hebben. Lening aanvragen

 

Na deze periode wordt de lening omgezet in een doorlopend krediet. Tot die tijd betaalt u dus alleen rente over het geleende bedrag. Om te voorkomen dat u altijd vast blijft zitten aan de aflossingsvrije lening moet u ervoor zorgen dat u voldoet aan de maandelijkse betalingen. Op het moment dat de aflossingsvrije periode is afgelopen moet u dus iedere maand ook aflossing betalen. Als u alleen rente betaald en niets aflost blijft het geleende bedrag open staan.


 

Verstandig lenen

Als u meer wilt weten over verstandig geld lenen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen’. In de folder staat veel informatie over geld lenen en hiernaast kan de folder u helpen om de juiste keuze te maken en tevens zijn er veel handige tips te lezen. U kunt met de Financiële Kennistest meten wat u al weet over lenen en er is ook te lezen waar u op moet letten als u een lening afsluit. Download het hier

Informatie over